Training weerbaarheid Rots & Water | Gecertificeerd Rots & Water trainer | Orthopedagoog en kindercoach Constance in Malden, Heumen en Nijmegen

Training weerbaarheid met 'Rots en water'

 

Rots en Water

In deze psycho-fysieke training leren kinderen en jongeren door middel van spel en bewegingsoefeningen op hun eigen kracht te vertrouwen, beter op anderen af te stemmen en hun weerbaarheid te vergroten. Ook wordt het samenspel gestimuleerd en zijn de activiteiten gericht op het versterken van zelfvertrouwen en zelfbeheersing.

 

Voor wie is de Rots en Water training?

Deze training is zowel geschikt voor teruggetrokken, stille kinderen als voor dominante of duidelijk aanwezige kinderen. Ook kinderen met autisme en AD(H)D hebben er baat bij. De kinderen doen lichaamsgerichte oefeningen en spelvormen om per situatie een goed evenwicht te vinden tussen zich onafhankelijk opstellen en eigen keuzes te maken (rots), en ook op anderen afstemmen en met hen samenwerken (water).

 

Rots en Water in de praktijk 

Het programma 2DOC van de NPO heeft een uitzending gemaakt over Rots & Water. Rots & Water is het initiatief van gymleraar en remedial teacher Freerk Ykema. Rots & Water is een ‘psychofysieke’ training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ.

Rechts staat de promo voor het programma.

 

 

Bekijk de volledige uitzending via deze link.


Training weerbaarheid Rots & Water | Gecertificeerd Rots & Water trainer | Orthopedagoog en kindercoach Constance in Malden, Heumen en Nijmegen

Wanneer start de training?

In oktober 2017 start een groepstraining voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Op elk moment is het mogelijk een een individuele training rots en water te starten.