Kindercoach, Orthopedagoog, Persoonlijke begeleiding, Ouderbegeleiding, advies aan leerkrachten en begeleiders kinderen en jongeren | Constance is Orthopedagoog in Malden, Heumen en Nijmegen

Wat biedt Constance?

 

Persoonlijke coaching en begeleiding

Constance biedt persoonlijke coaching en begeleiding aan kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en begeleiders. De technieken die ze gebruikt stemt ze samen af en daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de reden van aanmelding.

 

Eigenheid geeft kleur aan wie je bent!

Ieder kind en jongere heeft fijne en uitdagende eigenschappen die hem of haar zo mooi en uniek maken. Constance gaat in de samenwerking uit van deze unieke eigenheid. Je bent welkom zoals je bent en we gaan op zoek naar oplossingen die bij jou passen.

 

Oplossingsgericht en competentiegericht

Nadat we duidelijk hebben waar het kind of de jongere mee zit en veranderen wilt, gaan we op zoek naar eigenschappen, vaardigheden en andere hulpbronnen die het kind of de jongere al heeft om de problemen op te lossen.

 

Wat gaat al goed? Wat zijn positieve eigenschappen en talenten? Wat is lastig? En hoe kan daar mee omgegaan worden? Welke vaardigheden zijn handig? En welke kunnen nog geoefend worden?

 

Het doel is dat het kind of de jongere leert ontdekken waar hij of zij goed in is en dat het ook heel normaal is dat er dingen zijn waar je niet zo goed in bent. Hierdoor wordt het zelfbeeld positiever en groeit het zelfvertrouwen. Het kind of de jongere wordt krachtiger en voelt zich sterker in moeilijke situaties. Bijvoorbeeld als hij of zij naar oplossingen zoekt, bij het verwerken van pijnlijke gebeurtenissen en bij het omgaan met teleurstellingen.

 

Constance ziet het kind of de jongere als uniek individu, maar ook als verbonden met zijn of haar omgeving (gezin, familie, vriendinnen, school, opvang en (sport)clubs). Samen met het kind of de jongere wordt gekeken welke hulp en steun de omgeving kan bieden. Hierdoor wordt de samenhang en het gevoel van verbondenheid versterkt.  

 

Ouderbegeleiding, advies aan leerkrachten en begeleiders kinderen en jongeren | Constance is Orthopedagoog in Malden, Heumen en Nijmegen

Flexibel in tijd en plaats

Constance gaat steeds uit van de unieke situatie en hulpvragen van het kind of de jongere. Met die gegevens wordt er een plan gemaakt die bij hun situatie past. Dat betekent dat de begeleiding zowel op de praktijk, thuis als op school kan plaatsvinden. Maar ook bij  naschoolse opvang of (sport)club. Er zijn ook mogelijkheden om in de avonduren of op zaterdag een afspraak met Constance te maken.